🔸️ AFSPRAAK MAKEN 🔸️

Oorkaarsen therapie

Wat is een oorkaarsen behandeling?


Bij een oorkaarsen behandeling wordt er een soort “kaars” in het oor geplaatst. De oorkaars wordt hierna aangestoken, de warmte die vrijkomt bij het branden van de oorkaars activeert de bloedsomloop in het oor en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast vermindert het de druk in het hoofd bij onder andere hoofdpijn, verkoudheid en ontstekingen van holtes.
Veel mensen weten niet precies wat een oorkaars behandeling precies is. Hier lees je verder hoe het werktHoe werken oorkaarsen?


Oorkaarsen worden al eeuwenlang toegepast bij diverse klachten aan het oor. Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Ze werken diep in op de in het oor liggende acupunctuurpunten, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan. Oorkaarsen kunnen verlichting geven bij diverse klachten aan het hoofd zoals verkoudheidsklachten, oorklachten en hoofdpijn. De warmte die vrijkomt bij het branden van de oorkaars activeert de bloedsomloop in het oor en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Bovendien vermindert het de druk in het hoofd bij onder andere hoofdpijn, verkoudheid en ontstekingen van de holtes. Eventueel vuil uit het oor wordt opgezogen en vinden we na de behandeling terug in de oorkaars. Ook wordt het afweersysteem gestimuleerd. De damp van de kruiden gaat door het trommelvlies heen en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, mond-, neus en keelholten. Daar kan het nog een extra werking geven. De oorkaars behandeling heeft een verzachtend effect op het gehele oorgebied. Wanneer de oorkaars wordt aangestoken onstaat er een lichte onderdruk, het zogenoemde schoorsteeneffect, dit zorgt voor een licht zuigende werking op het oor. De natuurlijke beweging van de vlam zorgt voor trillingen die samen met de warmte een effect hebben op het trommelvlies en de gehoorgang. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Tijdens de oorkaars behandeling hoor je een ruisend geluid, sommige noemen het het geluid van de zee of een knapperend haardvuurtje. De oorkaars behandeling is daarom heerlijk ontspannend.


Bij welke klachten kunnen oorkaarsen verlichting geven?

Hoofdpijn, migraine
Stress
Slaapproblemen
Oorpijn, oorsuizing, oortinteling
Neus-, voorhoofd-, bijholten- en/of keelontstekingen
Verkoudheid, loopneusDe behandeling duurt 30 minuten
€ 35,00