Oorkaarsen therapie

Waarom een oorkaarsen behandeling?

Een oorkaarsbehandeling kan gebruikt worden bij oor- neus- keel en andere hoofklachten, zoals bijvoorbeeld migraine. De behandeling houdt in dat de oren gereinigd worden met een oorkaars. De oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus en bijholten. De oorkaarsen werken in op het trommelvlies, het evenwichtsorgaan en de diep in het oor liggende acupunctuurpunten.

 

Wat is een oorkaars?

Zuivere bijenwas wordt vermengd met honingextract, salie en kamille. Natuurzuivere katoen wordt gedrenkt in deze bijenwas en vervolgens tot een cilinder gerold. Deze cilinder wordt voorzien van een veiligheidsfilter.

 

Welke oorkaarsen gebruiken wij?

Wij gebruiken uitsluitend oorkaarsen met een gecertificeerd CE filter van Biosun.

 

Hoe werken oorkaarsen?

Je neemt plaats op de behandelstoel en gaat comfortabel op je zij liggen. Ik leg een plaid over je heen en begin de behandeling met een zachte lymfemassage van het oor en ook masseer ik zachtjes de omgeving rondom het oor.

Daarna steek ik de oorkaars aan en plaats het niet brandende gedeelte in het oor. Ik leg mijn handen op je hoofd, en houd de oorkaars vast.

Je hoort een ruisend of zacht knisperend geluid en je ervaart een weldadige warmte. De damp van de verbrande kruiden gaat door het trommelvlies heen en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis, de buis van Eustachius en de mond- keel- neus en bijholten. Door de warmte die vrijkomt bij het branden van de oorkaars, wordt de bloedsomloop in het oor geactiveerd en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Het verminderd bovendien de druk in het hoofd bij hoofdpijnklachten, verkoudheid en ontstekingen van de holtes.

In de oorkaars vind je mogelijk vuil terug wat uit het oor is opgezogen. Het afweersysteem wordt ook gestimuleerd.

Na ongeveer 10 minuten is de oorkaars opgebrand tot een centimeter boven het veiligheidsfilter en ik verwijder de kaars uit je oor. Ik doof de vlam in een bakje water. Vervolgens ga je op je andere zij liggen en ga ik je andere oor behandelen.

 

Bij welke klachten kunnen oorkaarsen

 

verlichting geven?

Hoofdpijn, migraine
Stress
Slaapproblemen
Oorpijn, oorsuizing, oortinteling
Neus-, voorhoofd-, bijholten- en/of keelontstekingen
Verkoudheid, loopneus


 

De behandeling duurt 30 minuten
€ 35,00